Hozzávalók:
1,5 kg újborgonya; 20 dkg vöröshagyma; 1 ek fűszerpaprika; 2 db zöldpaprika; 2 dl tejföl; 2 dl főzőtejszn; 1 ek só; 5 dkg füstölt szalonna; 1 dl étolaj; 50dkg virsli
*
Elkészítés:
A szalonnát kockára vágjuk és megpirtjuk az olajon. Rátesszük az apróra vágott vöröshagymát és szalmasárgára fonnyasztjuk. Meghintjük paprikaporral és elkeverjük. A megtisztított újborgonyát cikkekre vágjuk és a paprikás hagymára tesszük. Delikátos vízzel úgy öntjük fel, hogy ne lepje el teljesen a víz a burgonyát. Rátesszük a felkarikázott zöldpaprikát és készre főzzük. Tálalás előtt beletesszük az 5 cm-es darabokra vágott virslit. Lassan felforraljuk, de mihelyt forrni kezd, beleöntjük a tejfölös tejszínt.