Hozzávalók:
30 dkg újkrumpli
1 pár Gyulai virsli
2-3 babérlevél
3 cikk fokhagyma
1 púpozott ek. liszt
2 dl tejföl
1 dl tej
1 mk. pirospaprika
bors
só
2 mk. cukor
ecet
*
Elkészítés:
Ma ebben a borongós időben ismét egy gyors levest főztem, ami nagyon finom lett.
Az újkrumpli vékony héját lekaparom, kockára vágom és a karikára vágott virslivel együtt felteszem főni, annyi vízben ami jól ellepi.
Hozzáadom a babérleveleket, a fokhagymát, sózom, borsozom.
Amikor puha a krumpli és a virsli is megfőtt, habarást készítek, a tejfölt kikeverem a liszttel, beleteszem a pirospaprikát, felengednem a tejjel és a leveshez adom.
Jól összeforralom, ha kell még sózom, beleteszem a cukrot(minden ételbe, amit ecettel savanyítok, teszek egy kis cukrot), és miután levettem a tűzről ízlés szerint ecettel ízesítem.