Hozzávalók:
2 nagy salátának való uborka
1 közepes fej hagyma
3 dl tejföl
só
*
Elkészítés:
Ezt a nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető uborkasalátát mi főleg paprikás, magyaros ételekhez, pörköltekhez, gulyásokhoz szeretjük.
Nyáron egy jó csirkepaprikás nokedlivel elképzelhetetlen nélküle.
Most is ahhoz készítettem.
Az uborkát megpucolom, legyalulom egy salátástálba.
A hagymát félbevágom, majd vékonyra szeletelem és hozzáteszem az uborkához.
Együtt besózom őket.
Nem kell nagyon sózni, mert ebben a salátában nem nyomkodom ki az uborkát a levétől, úgy kerül rá a tejföl.
Hagyom állni kb. egy órán át.
Ekkor ráteszem a tejfölt és jól összekeverem.
Fél napot legalább hagyom állni és összeérni a hűtőben.