Hozzávalók:
Tésztához:
4 db tojás
8 dkg liszt
8 dkg cukor
2 dkg kakaópor
1 tk sütőpor
csepet só
Krém:
50 dkg túró
2 dl tejszín
2 dl tejföl
15 dkg porcukor
25 dkg fejtett meggy
1 dl tej
2 ek zselatin por
Konyhaimértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1.5 dkg
1 csapott evőkanál: 1.2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1.5 dkg
Edényekűrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2.5 dl
*
Elkészítés:
Tészta:
A tojássárgáját a cukorral, sóval habosra keverjük.
A fehérjét felverjük.
A lisztet, sütőport, kakaóport elkeverjük és az előbbiekkel lazán összeforgatjuk.
Nagyobb tepsit kikenjük vajjal, majd lisztezzük és elkenjük a masszát, és a forró sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
A megsült tésztát félbevágjuk és egy akkora formába helyezzük, amekkorába belefér egy fél tésztalap.
Krém:
A túrót áttörjük. és összekeverjük a tejföllel, cukorral, majd a felvert tejszínhabbal.
Belekeverjük a kimagozott meggyet, végül hozzáadjuk a langyos tejben feloldott zselatint.
A krémet rásimítjuk a fél tésztalapra, majd rátesszük a másik lapot, és kissé lenyomkodjuk.
Befedjük alufóliával, és a hűtőben legalább félnapig dermesztjük.
Tálalás előtt díszítjük, forró vízbe mártott késsel kockára vágjuk