Tejfölös túrókocka

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Haladó

Tejfölös túrókocka

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához:
4 tojás
4 ek. liszt
4 ek. cukor
1 ek. cukrozatlan kakaópor
1 tk. sütőpor
késhegynyi só
A krémhez:
50 dkg tehéntúró
2 dl tejszín
2 dl tejföl
15 dkg porcukor
1 dl víz
2 ek. zselatinpor
25 dkg meggy vagy cseresznye

*

Elkészítés:

A tésztához a tojássárgákat a cukorral, sóval habosra keverjük.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk.
Óvatosan hozzáadagoljuk a tojássárgás krémhez, felváltva a lisztes keverékkel (liszt, sütőpor, kakaópor), melyet mindig a habra szitálunk.
O betőt formázó, óvatos mozdulatokkal keverjük el a tojáshabot a sárgás krémmel lyukas fakanállal
Papírral bélelt nagy (34 cm*27 cm) szögletes tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített, 180 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
A megsült tésztát deszkára borítjuk, kihűtjük, majd félbevágjuk (2 db 27*17 cm-es darabra).
Elkészítjük a krémet. A tejszínből kemény habot verünk.
A túrót áttörjük, és összekeverjük a tejföllel, a porcukorral, majd hozzáadjuk a tejszínhabot.
A gyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjök, kimagozzuk (lehet befőtt is), ezután belekeverjük a túrókrémbe.
Végül hozzáadjuk a vízben feloldott , és langyosra melegített folyékony zselatint.
Akkora tepsi aljába, amekkorába belefér egy fél tésztalap, elhelyezzük az egyiket.
A krémet rásimítjuk a tepsiben lévő tésztalapra, majd a másik lapot ráborítva, kissé rá is nyomjuk.
Befedjük alufóliával, és hűtőben legalább fél napig dermesztjük.
Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk. Díszíthetjük tejszínhabbal, vagy megszórhatjuk porcukorral.
Régi Nők Lapjás recept Frank Júliától.

Tejfölös túrókocka

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejfölös túrókocka

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!