Hozzávalók:
50skg. darált hús.
16dkg. nyers rizs.
só, bors pirospaprika.
1. közepes fej vörös hagyma., 1gerezd fokhagyma.
2üveg paradicsomos lecsó, 4 tv. paprika. 175g. tejföl.
5. csapott ek. liszt., 1 tojás.
cukor izlés szerint..
*
Elkészítés:
A felsorolt anyagokat össze dolgozzuk, a tojás kivételével azt akkor adjuk hozzá ha a tv. paprika elfogy és gombócokat formálunk.
Egy három literes lábasban kb. 3/4.l. vizet oda teszek főni. Fedő alatt 40 percig fő a töltelék, ezeket ki szedem miután meg főttek. és elkészítem a habarást.
5 csapott ek. lisztet kevés vízzel és a tejföllel simára keverem , közben a két üveg lecsót be öntöm a lábasba és fel forralom a habarásnál hő kiegyenlítést végzek.
Egy merő kanál forró paradicsomot óvatosan hozzá keverek a habaráshoz így nem lesz csomós a habarás. Hozzá adom a lecsós alaphoz és jól ki forrálom , cukoral izesítem. Végül visza teszem a töltelékeket a kész mártásba és a három literes lábas tele lessz,.