Hozzávalók:
1. Tejfölös töltött paprika.
2. 50dkg. Darált hús
3. 16dkg nyers rizs
4. 1. kis fej vörös hagyma, 1 gerezd fokhagyma só, bors, őrölt pirospaprika
5. 2üveg paradicsomos lecsó,/házi/.5db, TV. paprika.
6. 5.csapott ek. Liszt. 175g. tejföl. És ha gombócokat is készítünk 1. tojás.
*
Elkészítés:
8. Egy 3 .l. lábasba oda teszünk főni 3/4l. vizet. A felsorol anyagokat össze dolgozom és a paprikákat megtöltöm ha nem elég a paprika gombócokat formázunk és csak ehez adjuk a tojást .Fedő alatt Kb. 40 perc alatt puhára főzzük. Utána kiszedem a tölteléket és elkészítem a habarást. A két üveg lecsót hozzá adom a főző léhez
9. 5e.k. lisztet simára keverek egy kevés vízzel hozzá adom a tejfölt, azzal tovább keverem csomó mentesre,a forrásba lévő paradicsomból egy. két merőkanállal hozzáadok a habaráshoz ./hő kiegyenlítés ,így nem kapja össze a forró étel a habarást./ ezzel behabarom a paradicsomot, jól ki forralom ízesítem cukorral, vagy édesítővel. Vissza rakom a töltött paprikákat és ezzel megtelik a három literes lábas. Jó étvágyat.