Hozzávalók:
25 dkg liszt (fele sima,fele rétesliszt)
1,5 dkg élesztő
2 e.k. olaj
langyos tej ( 1,5-2 dcl)
1 k.k kanál só
tetejére a feltét:
1 nagy doboz 20%-kos tejföl
5 dkg tepertő
*
Elkészítés:
A hozzávalókból kevés langyos tejben áztatott élesztővel tésztát gyúrok,kidolgozom,letakarom és meleg helyen duplajára kelesztem.
Ha megkelt lisztezett gyúródeszkára borítom,finoman átgyúrom és tepsi nagyságúra nyújtom.
A tepsit kikenem olajjal és belehelyezem a tésztát ,hagyom pihenni legalább 15 percet majd rákenem a tejfölt picit sózom ,leszóróm apróra metélt tepertővel.
Ha szórsz rá kevés reszelt sajtot az még fokozza az ízeket !
Előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 percig sütöm.
Bableves mellé készítettem ,de magában is nagyon finom !