Tejfölös sertéskaraj

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Rozi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Tejfölös sertéskaraj

Recept leírás:

Hozzávalók:

8 kicsontozott rövidkarajszelet
3 zöldpaprika
1 közepes hagyma
150 ml tejföl
2 kiskanál pirospaprika
só, feketebors
kevés, kb. 5-6 kanálnyi étolaj a sütéshez

*

Elkészítés:

A karajszeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom, felforrósított olajon mindkét felüket megsütöm, a húst félreteszem.
A maradék olajon a kicsumázott, kockákra vágott paprikát és a megtisztított, karikákra vágott hagymát kissé megsózom, megsütöm.
Kicsit barnulhatnak, így finomabb.
A megmaradt olajat egy tepsire öntöm, erre rakom a húsokat.
A tejfölt a pirospaprikával jól összekeverem, megkenem vele a hússzeletek felső felét, majd minden szeletre rakok a sült paprikából, hagymából.
A tepsit alufóliával letakarom, előmelegített sütőbe tolom, 180 fokon kb.
30 percig sütöm.
Petrezselymes rizzsel tálalom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tejfölös sertéskaraj

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejfölös sertéskaraj

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!