Hozzávalók:
Hozzávalók:
25×39 cm-es tepsi
A tésztához:
6 tojás
180 g kristálycukor
1/2 dl olaj
1 dl víz
150 g finomliszt
100 g rétesliszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
1 csipet só
pár csepp citromlé vagy ecet
A pudinghoz:
8 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor
A tetejére:
800-900 g tejföl (2 nagy doboz vagy 4 kis doboz)
5-6 evőkanál porcukor
kakaópor
10 g zselatin
*
Elkészítés:
Elkészítés:
A pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd kevergetve felfőzöm sűrűsödésig. Hagyom langyosra hűlni. A liszteket, sót és a sütőport összekeverem. A sütőt 220 fokra bemelegítem.
A tojássárgákat a cukorral nagyon habosra-fehérre mixelem, hozzáöntöm részletekben a vizet, aztán az olajat is, folyamatos keverés közben. Belekeverem, de most már csak kanállal a lisztet is. A tojásfehérjékből kemény habot verek, mikor már habos, beleadom a citromlét és azzal még verem 1-2 percig.
A habot a keverékbe forgatom óvatosan, hogy ne törjön. A tészta felét a tepsibe öntöm, a másik felébe belekeverem a kakaót és rácsorgatom a tepsiben lévő tésztára, Villával kicsit “megturkálom”, a közben langyosra hűlt pudingból teáskanállal szaggatok, és a tészta tetejére egyenletesen elrakosgatom.
Betolom a sütőbe, 5 perc múlva 180 fokra mérsékelem a lángot, és ajtónyitás nélkül kb. 40-45 percig sütöm. A két tejfölt elkeverem a porcukorral. 2 dl cukros tejfölt kiveszek, felmelegítem és a zselatint feloldom benne, majd összekeverem az egésszel és a kihűlt sütire öntöm. Beteszem a hűtőbe, hogy megdermedjen a puding és a tejföl. Tálalás előtt a tetejét meghintem kakaóporral.


