Hozzávalók:
60dkg liszt
25dkg margarin
1ek zsír
5dkg élesztő
1,2 dl tej
2 + 1 tojás sárgája
1 kis pohár tejföl
1csapott ek só
1tk cukor
*
Elkészítés:
Az élesztőt a cukrozott tejben felfuttatjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint és a zsírt, hozzáadjuk a sót. A lisztbe mélyedést készítünk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a tejfölt és jól kidolgozott tésztát gyúrunk. Ha szükséges teszünk hozzá még langyos tejet.
Langyos helyen kelesztjük. A megkelt tésztát kinyújtjuk kb. másfél újjnyi vastagra. Tetejét berácsozzuk és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Tepsibe rakjuk, tetejüket megkenjük felvert tojással. A tepsiben még pihentessük még kb. 20percig. Reszelt sajtot is tehetünk rá.
200 fokon kb. 25 percig sütjük!