Hozzávalók:
1/2 kg gomba
1/2 dl olaj
1 közepes fej hagyma apró kockára vágva
1 k.kanál pirospaprika
1 pohár tejföl
1t.kanál liszt
só
*
Elkészítés:
A hagymát az olajon megdinszteljük, majd meghintjük pirospaprikával és kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.Ezután beletesszük a darabokra vágott gombát, megsózzuk és fedő alatt addig pároljuk a gombát míg puha nem lett.
Közben egy nagy fazékban a vizet felfőzzük. Egy tálban elkeverünk 40 dkg lisztet két tojással és vízzel, amennyit felvesz, hogy jól szaggatható nokedlitésztát kapjunk.
Ha a gomba megpuhult, zsírjára sütjük , ráhintjük a lisztet, átkeverjük és beleöntjük a tejfölt. Ha a mártást hígabban szeretjük önthetünk hozzá egy 1/2 dl vizet.