Tejfölös-paprikás gomba, nokedlivel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kercsike

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1/2 kg gomba
1/2 dl olaj
1 közepes fej hagyma apró kockára vágva
1 k.kanál pirospaprika
1 pohár tejföl
1t.kanál liszt

*

Elkészítés:

A hagymát az olajon megdinszteljük, majd meghintjük pirospaprikával és kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.Ezután beletesszük a darabokra vágott gombát, megsózzuk és fedő alatt addig pároljuk a gombát míg puha nem lett.
Közben egy nagy fazékban a vizet felfőzzük. Egy tálban elkeverünk 40 dkg lisztet két tojással és vízzel, amennyit felvesz, hogy jól szaggatható nokedlitésztát kapjunk.
Ha a gomba megpuhult, zsírjára sütjük , ráhintjük a lisztet, átkeverjük és beleöntjük a tejfölt. Ha a mártást hígabban szeretjük önthetünk hozzá egy 1/2 dl vizet.

Tejfölös-paprikás gomba, nokedlivel