Tejfölös paprikás csirke gnocchival

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 db nagy fej vöröshagyma
2-3 ek napraforgóolaj
1 kg csirkecomb
2 tk fűszerpaprika
házi ételízesítő

1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
450 g tejföl
1 ek liszt
1 csomag kész gnocchi.

*

Elkészítés:

A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, rátesszük a combokat, kicsit sütjük nagy lángon, amíg kifehérednek.
Megszórjuk a fűszerpaprikával, jól összeforgatjuk, aláöntünk kb.
1 dl vizet, beletesszük az ételízesítőt, sót, paprikát, paradicsomot, és kb.
háromnegyed óra hosszat lassú tűzön főzzük.
Közben belekukkantunk, hogy mennyi vizet engedtek a combok, ha kevés, öntünk még alá.
Amikor kész, az 1 ek lisztet összekeverjük a tejföllel, felengedjük a csirke szaftjával, hozzáöntjük a csirkepörkölthöz, felfőzzük, és kész.
Közben odateszünk egy fazékban vizet, ha felforrt beleteszünk 2 tk sót és a gnocchit.
Kb.
2-3 perc forrás után feljönnek a víz tetejére, le lehet szűrni, és lehet fogyasztani a paprikás csirkével.