Tejfölös mézes

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Tejfölös mézes

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tészta
45 dkg liszt
15 dkg porcukor
5 dkg vaj
2 ek méz
3 ek tej
2 tojás
2 ek kakaó
1 csapott tk szódabikarbona
Krém
3 cs tejszínízű puding por
9 dl tej
10 ek cukor ( vagy ízlés szerint)
2 dl tejföl
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
Barack, vagy más savanykás lekvár

*

Elkészítés:

Először elkészítjük a pudingot, a cukrot csak akkor tesszük bele, amikor a puding megfőtt mert kevesebb a tej a szokásosnál, ezért könnyen odakap. Még melegen belekavarjuk a tejfölt és kihűtjük. A vajat a poccukorral habosra kavarjuk, majd   fokozatosan adagolva a pudingba keverjük.
Tészta
A liszt kivételével a hozzávalókat gőz felett felmelegítjük (habzásig). Hozzáadjuk a lisztet és simára kavarjuk.A masszát négy részre osztjuk, hármat az  edénybe hagygyunk lefedjük és a lángot elzárjuk. A sütőt begyújtjuk, lisztezett deszkán az első adagot kinyujtuk. Kezdetben ragad, ezért alul- felül lisztezzük. Sütőpapíron, tepsi háton előmelegített sütőben megsütjük. Gyorsan sül, figyeljük, mert könnyen megég ( kb 8 perc). Ezalatt kinyújtjuk a második, harmadik, majd a negyedik lapot, ezeket is megsütjük. Sütés előtt a lapokat villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel.
A kihűlt lapokat megtöltjük. Az első lapra krém, rátesszük a második lapot,  erre lekvár, rá a harmadik lap,  krém és a negyedik lap. A tetejét bevonjuk, csokival, cukormázzal, vagy megszórjuk porcukorr. Egy napot hűtőben tarjuk, hogy megpuhuljon.

Tejfölös mézes

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejfölös mézes