Tejfölös lepény

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

90

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

Tejfölös lepény

Tejfölös lepény

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Tészta:
30 dkg liszt
15 dkg vaj
csipet só, cukor
1 db tojás
1 dkg élesztő
1 dl tej
Tészta tetejére töltelék:
6 db tojás
4 ek cukor
csipet só
4 kispohár tejföl
2 ek gríz

*

Elkészítés:

Tészta:
Az élesztőt langyos cukros tejbe összemorzsoljuk.
A lisztet, sót, vajat, tojást, és a felfuttatott élesztőt alaposan össszegyúrjuk.
( ha kemény, akkor tehetünk hozzá még egy kis tejet, hogy nyújtható legyen )
1 órát pihentetjük.
Tészta tetejére töltelék:
A tojások sárgáját cukorral, sóval, tejföllel, és grízzel összekeverjük, majd a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk.
A kizsírozott és kilisztezett tepsiben elnyújtjuk a tésztát, úgy, hogy a szélére is felhajtjuk, majd ráöntjük a tölteléket, és 180 c fokon 45-50 perc alatt készre sütjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejfölös lepény