Tejfolos lepény

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

SkAndi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Haladó

Tejfolos lepény

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához:
0,90 kg rétesliszt
9 dkg éleszto
6 dl tej
pici só
10 dkg porcukor
3 ek olaj
3 tojás felvert habja
A feltéthez:
fél liter tejfol
Ezen kivul még szukségunk lesz:
olajra  (csak a tészta megkenéséhez)
tojássárgájára (a tészta széleinek megkenéséhez)

*

Elkészítés:

Az élesztot pici tejben és kevés cukorral felfuttatjuk. Aztán beleontjuk a tobbi hozzávalót és kelesztjuk. Mikor megkelt, 4 cipót formálunk.
A gombócokat egyenként szétsodorjuk, a végeit kissé behajlítjuk, megolajozzuk a kozepét, a széleit tojássárgájával megkenjuk. Fél liter tejfolt ontunk rá. 180 fokon pirulásig sutjuk.

Tejfolos lepény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejfolos lepény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!