Tejfölös lecsó ahogy Édesanyámtól tanultam..

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Tökmag

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Könnyű

Tejfölös lecsó ahogy Édesanyámtól tanultam..

Recept leírás:

Hozzávalók:

500g hagyma
500g paprika
1,5 kg paradicsom
füstölt húsos szalonna
füstölt kolbász
tejföl
díszítésnek: lilahagyma, paradicsom, paprika.

*

Elkészítés:

Szalonnát csíkokra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, rászórjuk a felszeletelt hagymát s paprikát, majd megsózzuk. Míg fonnyad összevágjuk a paradicsomot is, mindenki úgy vágja ahogy szereti. Van aki meg is hámozza előtte a paradicsomot, mi nem szoktuk. Ahogy mondani szokás, a héjában van a vitamin alapon 🙂 Ha a paprika s paradicsom már félig puha, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és tovább pároljuk.
Ha már megpuhult és elfőtt a víz az alapról, hozzáadjuk a paradicsomot és készre főzzük. Mielőtt levennénk a tűzhelyről, belerakjuk a tejfölt is, és amint felforr is vesszük. A legjobb tejföl, amit ajánlhatok, az a Cserpes sajtműhelyben készül, egyszerűen kifogástalan!

Tejfölös lecsó ahogy Édesanyámtól tanultam..

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejfölös lecsó ahogy Édesanyámtól tanultam..

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!