Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 db vöröshagyma
2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
1 tk pirospaprika
1 ek finom liszt
1 szál zeller zöld
1 csokor petrezselyem zöld
5-6 dl sonka főzőlé
só
*
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát megdinsztelem a zsíron, majd megszórom liszttel.
Állandóan kavargatva világosra pirítom, félrehúzom a tűzről, elkeverem benne a pirospaprikát, hozzáadom a megtisztított és kockára vágott krumplit, felöntöm 1 liter vízzel.
Beleteszem a sonkalét, ha fagyos megvárom még felolvad, szükség szerint sózom és addig főzöm, még a krumpli megpuhul.
Végül belekeverem a tejfölt, megforralom és tálalom.
http://gyermekkoromizei.
blogspot.
hu/2015/04/tejfolos-krumplileves-sonkalebol.
html