Hozzávalók:
1 kg krumpli
1 szál füstölt kolbász
2-3 db babérlevél
őrölt bors
ételízesítő
2 db leveskocka
2 dl tejföl
1 púpos ek. liszt
http: //www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A megtisztított krumplit aránylag kicsi kockákra vágom, és annyi vízzel, hogy bőven ellepje, felteszem főni. Belekarikázom a kolbászt is menet közben, sózom, borsozom, rádobom a babérlevelet és belemorzsolom a leveskockákat. Lefedve hagyom közepes lángon főni. Míg fő, a tejfölbe csomómentesen elkeverem a lisztet, teszek rá pár kanállal a forró levesből, majd az így elkészített habarást óvatosan a leveshez öntöm. Átkavarom, nehogy összecsomósodjon. Hagyom még egyszer felfőni, aztán elzárom alatta a gázt.


