Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
1 tk pirospaprika
1 ek finom liszt
1 szál zeller zöld
1 db paprika
1 szál Gyulai kolbász
2 dl tejföl
só
*
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megdinsztelem a zsíron, majd megszórom liszttel.
Állandóan kavargatva világosra pirítom, félrehúzom a tűzről, elkeverem benne a pirospaprikát, hozzáadom a megtisztított és kockára vágott krumplit, felöntöm 2 liter vízzel, szükség szerint sózom és hozzáadom a felszeletelt kolbászt, paprikát és zeller zöldet.
Addig főzöm, még a krumpli megpuhul.
Végül belekeverem a tejfölt, úgy hogy a forró levesből 1-2 merőkanállal a tejfőlhöz merek, simára keverem és visszaöntöm a levesbe, megforralom és tálalom.
http://karcsifozdeje.blogspot.hu/2015/06/tejfolos-krumplileves-kolbasszal.html