Tejfölös krumplileves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg. burgonya,
2 szál sárgarépa,
1 fej hagyma,
1 szál petrezselyem, zöldjével együtt,
só, őrölt bors, őrölt pirospaprika,
néhány babérlevél,
1 kis pohár tejföl,
1 kanál liszt,
kevés almaecet,
1 kávéskanál cukor

*

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk.
A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk.
A hagymát kevés zsiradékon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kockázott zöldségféléket is.
A krumplit is hozzátéve, annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje.
Sózzuk, néhány babérlevelet adunk hozzá.
Kevés borsot, cukrot, és kevés ecetet, vagy almaecetet is teszünk a fazékba.
Mikor a zöldségfélék, és a krumpli is puhára főtt, keveset kiveszünk a főzőléből, és lisztet, és tejfölt hozzáadva, csomómentesre keverjük.
A habarásba belekavarjuk az őrölt pirospaprikát, majd a fazékba öntjük.
Az apróra vágott petrezselyemzöldet is hozzáadva, felforraljuk.
Lehet paprika nélkül, esetleg tejszínnel is készíteni a tejföl helyett, de habarás nélkül is, friss újkrumpliból.
Nyáron friss zöldpaprika, és paradicsom is mehet a levesbe.

Tejfölös krumplileves