Tejfölös krumplifőzelék

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

·         1 kg krumpli
·         1 fej  hagyma
·          1-2 tk piros paprika
·         2 tk só
·         1 késhegynyi őrölt bors
·         3-4 babérlevél
·         3  tk liszt
·         2 dl tejföl
·         fél dl olaj

*

Elkészítés:

A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát (1-2 teás kanál  ízlés szerint). Hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Visszatesszük a tűzre, és hozzáadjuk a babérleveleket is (3-4 db). Sózzuk, borsozzuk,. Amíg a krumpli fő, elkészítjük a habarást: 2 dl tejfölben elkeverünk 3 teás  kanál lisztet csomómentesen.
Amikor a krumpli már majdnem megfőtt, a levéből a habaráshoz teszünk egy keveset, összekeverjük, majd a tűzről levett krumplihoz adjuk, az ételt közben folyamatosan kevergetve. Még néhány percig főzzük.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )
hozzá Bundás virslit tálaltam  melynek itt a receptje
http://www.receptlap.hu/recept/bundas_virsli_medvehagymaval_9244

Tejfölös krumplifőzelék