Tejfölös krumpli leves,gombás derelyével

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Tejfölös krumpli leves,gombás derelyével

Tejfölös krumpli leves,gombás derelyével

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Leves:
5-6 db nagyobb krumpli,megtisztítva,3-4 marék liszt1szál zeller zöld,egy kis csokor petrezselyem,egy dió nagyságú paradicsom ,egy fél fehér paprika,egy kis fej hagyma,pár szem egész bors,egész kömény,1 db zöldség leves kocka,1 kévéskanál őrölt bors,1 evőkanál ételízesítő,víz.1 nagy doboz tejföl,friss vágott petrezselyem(díszítéshez)
Tészta:
25 dkg sós vízben főtt burgonya,áttörve,1 egész tojás,annyi liszt amennyit felvesz,3 evőkanál étolaj, 1 kávés kanál só. ( + 1 db tojás a kenéshez)
Töltelék:
2-3 evőkanál olaj,1 fej közepes nagyságú hagyma,6 db közepes nagyságú gomba,2 egész tojás,1 kis csokor petrezselyem,1 kis csokor kapor,7-8 dkg trappista sajt,só,bors.

*

Elkészítés:

Leves:
5-6 db nagyobb krumplit,megtisztítva,meghámozva,felkockázunk,vajban vagy olajon picit megpirítunk,levesszük a tűzről,3-4 marék lisztel meghintjük,majd 2 teáskanál piros paprikával,alaposan elkeverjük,pár másodpercre visszatesszük a tűzre majd felöntjük kb 1l vízzel.1szál zeller zöld,egy kis csokor petrezselyem,egy dió nagyságú paradicsom ,egy fél fehér paprika,egy kis fej hagyma,pár szem egész bors,egész kömény,zöldség leves kocka,őrölt bors,ételízesítő.Közben a derelyét vegetás sós vízben kifőzzük,egy tálba kiszedjük,apró vaj darabokat morzsolunk rá,a tészta főzőlevét is hozzáadjuk a leveshez,persze nem szükséges mindet.Készre főzzük,tejfölös habarást adunk hozzá.Tálaláskor,friss vágott petrezselyemmel meghintjük.
Tészta:
25 dkg sós vízben főtt burgonya,áttörve,1 egész tojás,annyi liszt amennyit felvesz,3 evőkanál étolaj, 1 kávés kanál só,összegyúrni,kinyújtani.
Töltelék:
2-3 evőkanál olaj,1 fej közepes nagyságú hagyma,6 db közepes nagyságú gomba,2 egész tojás,1 kis csokor petrezselyem,1 kis csokor kapor,7-8 dkg trappista sajt,só,bors.Lepirítod a hagymát,a gombát,rá a só,bors(legyen jó borsos),a felvert tojások,petrezselyem,kapor,lágy rántottát készítünk.
A tölteléket a kinyújtott tésztára halmozzuk,egymástól kb 3cm távolságra,a közöket tojással megkenjük.majd a tészta másik felét ráhajtjuk és derelye vágó segítségével elkészítjük a derelyét,lásd a képeken.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejfölös krumpli leves,gombás derelyével