Tejfölös, kolbászos krumplileves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Tejfölös, kolbászos krumplileves

Tejfölös, kolbászos krumplileves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 kg krumpli
2 pár debreceni kolbász
20 dkg füstölt kolbász
2 szelet húsos szalonna
3 babérlevél
4 nagy  gerezd fokhagyma

bors
2 dl tejföl
2 ek liszt
kevés ecet

*

Elkészítés:

A krumplit  pucolás után kockára vágom, felteszem főni a kolbászokkal. A debrecenit egyben, a füstölt kolbászt karikára vágva teszem bele, a szalonnát szeletben, nagyon jó ízt ad a levesnek.  Hozzáteszem a babérlevelet, a fokhagymát, sózom, borsozom. Amikor megfőtt a  krumpli  és a kolbász behabarom a tejföl és a liszt keverékével, a tűzről levéve kevés ecettel ízesítem..A kolbászt a leves után mustárral, tormával esszük meg.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejfölös, kolbászos krumplileves