Hozzávalók:
1 db közepes fej vöröshagyma
2 ek napraforgóolaj
1 kg legyalult tök (friss vagy fagyasztott)
1 ek friss kapor (fagyasztott vagy ½ ek szárított)
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
2 tk pirospaprikakrém
2 dl tejföl
2 ek liszt (gluténmentesen: rizsliszt)
2 tk só
1 pár sütni való kolbász
*
Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágjuk, az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a legyalult, (ha fagyasztott, akkor félig felengedett) tököt, kaprot, a felaprított paradicsomot, paprikát, megsózzuk, és kb.
15 percig pároljuk.
Közben megsütjük a kolbászt.
A lisztet elkeverjük a tejföllel, belekeverünk 2 teáskanálnyi pirospaprikakrémet (saját készítés), behabarjuk vele a tököt, és főzzük még kb.
5 percig, ha szükséges, még megsózzuk, majd a sült kolbásszal tálaljuk.
Aki szereti, tehet bele ecetet is, én nem szoktam, inkább jó sok kaprot teszek bele.