Tejfölös kapros raguleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Tejfölös kapros raguleves

Recept leírás:

Hozzávalók:

pulykahús: 15 dkg
borjúhús: 15 dkg
sertéshús: 15 dkg
gomba: 15 dkg
étolaj: 1 evőkanál
vöröshagyma: 1 fej
fokhagyma: 1 gerezd
sárgarépa: 2 szál
fehérrépa: 1 szál
zeller: 1 db
tárkony: csipetnyi
kapor: 1 kávéskanál
babérlevél: 2 db
citrom: 1 evőkanál
bors: csipetnyi
só: csipetnyi
tejföl: 4 evőkanál
csontlé: 20 dl

*

Elkészítés:

Megmossuk majd kockára vágjuk a húsokat.
A vöröshagymát kockára vágjuk, majd az étolajban dinszteljük, majd a húsokat rátéve együtt pároljuk.
Csontlével felengedjük, majd beletesszük a megmosott kockára vágott  zöldségféléket és a fűszereket.
Tálaláskor tejfölt adunk a kiszedett leves tetejére.
Ügyeljünk arra, hogy először a húst daraboljuk, majd megmossuk az eszközöket, és utána tisztítjuk meg a zöldséget.

Tejfölös kapros raguleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejfölös kapros raguleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!