Tejfölös kapros lepény

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsuzsa50

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

45

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Tejfölös kapros lepény

Recept leírás:

Hozzávalók:

😯 dkg liszt
1 kocka élesztő
5 dl langyos viz
1 dl olaj
pici só
1 EK cukor
1 nagy doboz tejföl
1 csokor kapor
1 db lila hagyma
2O dkg szalonna

*

Elkészítés:

A langyos vizhez hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt felfuttatjuk benne. Hozzáadjuk a lisztet, sót, olajat és bedagasztjuk majd a duplájára kelesztjük a tésztát.
Közben  a tejfölt elkeverjük az apróra vágott kaporral.
A tésztát 2 felé osztjuk és a tepsire helyezzük. Megkenjük a kapros tejföllel, rászórjuk a csikokra vágott lila hagymát és a zsirjára sütött szalonna kockákat.
4O-45 perc alatt megsütjük.

Tejfölös kapros lepény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejfölös kapros lepény