Tejfölös gyümölcstorta *

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Krisztina

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Tejfölös gyümölcstorta *

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tészta alap: 20 dkg
Massza: 10 dl

*

Elkészítés:

A lisztet, a cukrot, a vajat, a sütőport és a tojást sima tésztává gyúrjuk.
A tészta felét lisztes kézzel, zsírozott kapcsos 26 cm tortaformába nyomjuk. A peremét szintén kizsírozzuk. A maradék tésztából vékony hengert formálunk, és a forma alsó peremét körben kibéleljük vele. A mutató és középső ujjunkkal kb. 3 cm-re a forma pereméhez felhúzzuk. A tészta alját többször villával megbökjük, a formát hidegre állítjuk. (Ha úgy érezzük, hogy nem tökéletes a tészta, ne aggódjunk, a krém összetartja majd a tortát.)
A konzerv gyümölcsöt egy szitában lecsöpögtetjük, és a levet felfogjuk. Ha friss gyümölcsöt használunk, megtisztítjuk. Mindenképp olyan gyümölcsöt válasszunk, ami a hosszú sütést bírni fogja! *Én konzerv barackkal és szederrel készítettem.
800 ml tejet és cukrot felforralunk. A pudingport a maradék tejjel simára keverjük. A felforralt tejhez adjuk, és kevergetve felforraljuk. A tejfölt belekeverjük, és a masszát rögtön a formába öntjük. A felszínét lesimítjuk, és a gyümölcsöt egyenletesen ráhelyezzük. Előmelegített sütőben (villanysütő 175 °C, gázsütő 2. fokozat) 70-75 percig sütjük. A formában hűlni hagyjuk (legjobb egész éjszaka).
Tipp:A pudingos masszába keverhettünk darabolt gyümölcsöt.

Tejfölös gyümölcstorta *

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejfölös gyümölcstorta *

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!