Hozzávalók:
spagetti tészta
1 konzerv gomba szeletelve(lehet friss)
1 fej vöröshagyma kockázva
1 szelet házi szalonna kockázva
1 kis pohár tejföl
2 g. fokhagyma zúzva
pici olivaolaj
só
bors
nagyon pici kakukkfű morzsolt
5-10 dkg Edami sajt
szárított szeletelt metélőhagyma
*
Elkészítés:
A spagettit kifőzöm forrásban lévő sós vízben kb. 8 perc és egy-két percet hagyom állni és leszűröm. Az apró kockázott hagymát kevés oliván megpirítom, hozzáadom a felkockázott szalonnát és együtt pirítom, beleadagolom a gombát. Kevergetem, ízesítem só, bors, szárított kakukkfűvel és amíg a gomba leve elfő addig kevergetem és párolom. A tejfölt hozzáadom és elkeverem, picit hagyom, majd hozzáadom a metélőhagymát. Nagyon rövid ideig párolom még. A tésztához adagolom a gombás szószt és reszelt sajtot szórok rá, maradék tejfölhöz adom a zúzott fokhagymát és a tetejére öntöm, tálalom.