Hozzávalók:
1 kg harcsafilé
20 dkg gomba (lehet erdei, de csiperke is)
3 fej vöröshagyma
5 gerezd áttört fokhagyma
4 ek tejföl
2 nagyobb zöldpaprika
2 paradicsom
1 ek liszt
kevés étolaj
kevés pirospaprika
só
bors
*
Elkészítés:
Filézett harcsából 1 kilónyit egyenlő darabokra vágunk, kicsit megsózzuk.
Az olajon kicsit megpirítjuk a lisztbe forgatott harcsadarabokat, majd kivesszük a zsiradékból.
Ugyanabban a serpenyőben megdinszteljük a hagymát, a szétnyomott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkozott zöldpaprikát és az apróra vágott paradicsomot.
( Használhatunk hámozott paradicsom konzervet is.
) Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt paprikás alapot készítünk.
Enyhén felöntjük vízzel, vagy alaplével.
Mikor a hagyma kissé szétfőtt, a harcsát is hozzáadjuk, majd rövid ideig tovább főzzük.
Hozzáadjuk a felszeletelt gombát is.
A tejfölt elkeverjük, és hozzáöntjük a gombás harcsához.
Kevés őrölt paprikával színezzük, de adhatunk hozzá kaprot is, mert illik a harcsához.
Rövid idő alatt összefőzzük.
Galuskával tálaljuk, amit frissen átforgathatunk kevés tejfölben is.