Hozzávalók:
60 dkg gomba, tisztítva, mosva mérve
1 nagy fej hagyma
2 ek. zsír, vagy 4 ek. olaj
1 ek. pirospaprika
só
bors
petrezselyemzöld
2 dl tejföl
1 ek. liszt
30 dkg liszt
1 tojás
só
víz
*
Elkészítés:
A kockára vágott hagymát világosra pirítom a zsíron, vagy olajon, a tűzről lehúzva ráteszem a pirospaprikát, majd a tisztított, alaposan megmosott és feldarabolt gombát. A gomba alá általában nem kell víz, mert sózás után enged levet, esetleg csak egy kevés, ha azt kevésnek találjuk. Sózom, borsozom és amikor már majdnem puha, hozzáteszem az aprított petrezselyemzöldet. Végül rászórom a lisztet, gyorsan elkeverem, egy kis vizet öntök hozzá, majd ráöntöm a tejfölt és jól összeforralom. Ekkor még esetleg sózom, borsozom, mert minden étel kíván még egy kis fűszert a tejföl hozzáadása után. A lisztből, tojásból, kevés vízből nokedlit szaggatok és arra szedem a tejfölös gombapaprikást.