Hozzávalók:
1/2 kg gomba
2 szál fehér répa
2 szál sárga répa
1/4 zeller
zeller levél
1 fej vöröshagyma
étolaj
2 tk.pirospaprika
1mk.őrölt fekete bors
só
ételízesítő
1 kis doboz tejföl
1 ek.finom liszt
Leves betétnek:
5 dkg mini kagyló
*
Elkészítés:
Előkészítés:A gombát,zöldségeket és a hagymát megtisztítjuk,össze vágjuk.
Elkészítés:Kevés olajon megdinszteljük a hagymát.Rátesszük a zöldségeket,gombát.Sózzuk,borsozzuk,ételízesítőt adunk hozzá és 8-10 percig pároljuk.Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük vízzel a kívánt mennyiségre.Ha a zöldségek megpuhultak liszttel elkevert tejföllel behabarjuk,kiforraljuk.
Betétnek mini kagylótésztát főztem a levesbe.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!:))


