Tejfölös gombaleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Tejfölös gombaleves

Recept leírás:

Hozzávalók:

40 dkg-os gombakonzerv
finomliszt, a rántáshoz és a habaráshoz
napraforgó olaj
1 kis doboz tejföl
betétnek csipetke
só, őrölt fekete bors, pirospaprika
Csipetke:
1 db tojás
10 dkg finomliszt
pici só
A fűszerek Toldi fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

Egy evőkanál liszttel és kevés napraforgó olajjal zsemleszínű rántást készítünk abban a fazékban, amiben a levest szeretnénk megfőzni.
A tűzről lehúzva megszórjuk őrölt feketeborssal, piros paprikával, majd beletesszük a gombakonzervet. Felengedjük kb. másfél liter vízzel, felforraljuk. Belecsipegetjük az elkészített csipetkét, és puhára főzzük benne.
Végül egy teáskanál liszttel jól kikeverjük a tejfölt, és behabarjuk a levest a hőkiegyenlítéses módszerrel, vagyis először a habaráshoz teszünk pár kanál forró levest, elkeverjük, és így öntjük rá a habarást a levesre. Összerottyantjuk, és tálalhatjuk is!

Tejfölös gombaleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejfölös gombaleves