Hozzávalók:
60 dkg cukkini
5 dkg dió
35 dkg spagetti
10-15 dkg csemegeszalonna
3 dl víz
2 ek. liszt
4 ek.étolaj
1 tk. méz
friss bazsalikom
őrölt rozmaring
szerecsendió
ételízesítő
bors, só
*
Elkészítés:
A cukkinit 2 cm-es kockákra daraboljuk és sózás nélkül megpirítjuk az olajon; az utolsó előtti pillanatban közé szórjuk a durvára tört diót, hogy ez is kissé megpiruljon, de vigyázunk, mert a dió hamar megég, keseredik. Ezután megsózzuk és befűszerezzük a rozmaringgal, a borssal, és a szerecsendióval. Kettő evőkanál liszttel leszórjuk, összekavarjuk és felöntjük a vízzel, majd sűrűre forraljuk és egy teáskanál mézzel és ételízesítővel ízesítjük. A tejfölt tálalás előtt belekeverjük a ragunkba, de már nem forraljuk, csak összemelegítjük.
A tésztát kifőzzük. A szalonnát kis lapocskákra szeleteljük és egy nagyobbacska serpenyőben kipirítjuk a zsírját, majd ráöntjük a kifőtt tésztát, meghintjük durva borssal és friss bazsalikom leveleket tépkedünk bele és alaposan összeforgatjuk.
A cukkinis ragut a tészta mellé vagy ráhalmozva tálaljuk.