TEJFÖLÖS CUKKINI, DIÓVAL

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

azŐrültSzakács

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

TEJFÖLÖS CUKKINI, DIÓVAL

Recept leírás:

Hozzávalók:

60 dkg cukkini
5 dkg dió
35 dkg spagetti
10-15 dkg  csemegeszalonna
3 dl víz
2 ek. liszt
4 ek.étolaj
1 tk. méz
friss bazsalikom
őrölt rozmaring
szerecsendió
ételízesítő
bors, só

*

Elkészítés:

A cukkinit 2 cm-es kockákra daraboljuk és sózás nélkül megpirítjuk az olajon; az utolsó előtti pillanatban közé szórjuk a durvára tört diót, hogy ez is kissé megpiruljon, de vigyázunk, mert a dió hamar megég, keseredik. Ezután megsózzuk és befűszerezzük a rozmaringgal, a borssal, és a  szerecsendióval. Kettő evőkanál liszttel leszórjuk, összekavarjuk és felöntjük a vízzel, majd sűrűre forraljuk és egy teáskanál mézzel és ételízesítővel ízesítjük. A tejfölt tálalás előtt belekeverjük a ragunkba, de már nem forraljuk, csak összemelegítjük.
A tésztát kifőzzük. A szalonnát kis lapocskákra szeleteljük és egy nagyobbacska serpenyőben kipirítjuk a zsírját, majd ráöntjük a kifőtt tésztát, meghintjük durva borssal és friss bazsalikom leveleket tépkedünk bele és alaposan összeforgatjuk.
A cukkinis ragut a tészta mellé vagy ráhalmozva tálaljuk.

TEJFÖLÖS CUKKINI, DIÓVAL

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

TEJFÖLÖS CUKKINI, DIÓVAL