Hozzávalók:
20 dkg liszt, 30 dkg kristálycukor, 1 nagy doboz tejföl ( 375 gramm ), 1 tojás, 1 csomag sütőpor, 10 dkg tortadara 1 cs vaníliás cukor 10dkg kajszi barack 4-5 szem
*
Elkészítés:
Elkészítés : A sütőt melegítsük elő. A liszttel keverjük el a sütőport majd adjuk hozzá a tejfölt, a cukrot, a tojást vaníliás cukrot és jól keverjük össze. A legvégén keverjük bele a tortadarát, hogy ne legyen ideje elázni. Kivételesen én vegyesen színes és csokis tortadarával csináltam . Sütőpapíros tepsibe téve jó krémes tésztát kapunk én a tetejére szeleteltem a kajszi barackot .Ha nem szereti valaki nem fontos .Tegyük az előmelegített sütőbe és alacsony fokozaton, lassan süssük készre úgy, hogy ne nyitogassuk a sütő ajtaját. ( ez nagyon fontos )
Kb. 160 – 170 fokon, 25 perc alatt készül el.
A tetejére tehető csoki máz, de én most csak vaníliás porcukorral szórtam meg.
Gyorsan és könnyen elkészíthető finom sütemény!
Ezt a receptet a rongyossá használt de annál nagyobb becsületben tartott receptes füzetből ,vettem .Ez a füzet Édesanyámtól maradt rám .