Hozzávalók:
4 felső csirkecomb
2 ek. zsír
1 nagy fej hagyma
1 kisebb paradicsom
1/2 paprika
1 púpozott ek. pirospaprika
kevés liszt
2 dl tejföl
só
bors
20 dkg Soós durum spagetti
*
Elkészítés:
A hagymát nagyon apró kockára vágom és zsíron világosra pirítom. Hozzáteszem a pirospaprikát, öntök rá pici vizet. Belerakom a húst, hozzáteszem az aprított paradicsomot és paprikát, sózom, borsozom, kevés vizet öntök alá és fedő alatt puhára párolom. Amikor puha a hús szaftjára sütöm, szórok rá egy csapott evőkanálnyi lisztet, jól elkeverem és hozzáteszem a tejfölt, együtt összeforralom. Ha kell még sózom, borsozom picit. A spagettit bő sós vízben kifőzöm és rászedem a tejfölös szószt, tetejére teszem a húst.