Hozzávalók:
Raguhoz: 60-80 dkg csibemell, 2 közepes vöröshagyma, só, 1 kk pirospaprika, 1/2 kk őrölt bors, 1 kk ízvarázs ( vegeta )
Sűrítéshez: 1 doboz
Nokedlihez: 1 egész
Zöldségkörethez: 1 kisebb
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
*
Elkészítés:
Egyik nagy kedvenc a szaftos hús nálunk, ezért nem győzöm számtalan változatban elkészíteni!:)
Megdinszteljük kevés olajon a vöröshagymákat, rá az előzőleg elkészített, kiklopfolt és kockákra vágott húsokat ( lehet csibemellből, pulykamellből illetvecombból vagy lapockából is-de ez utóbbit tovább kell főzni ), fehéredés után szórunk rá ízvarázst, sót, őrölt borsot, pirospaprikát és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, majd lefedem és itt-ott megkavarom. Ha megpuhult a hús, lehúzom alacsony hőfokra a gázt, felöntöm kb.1 dl vízzel és állandó kevergetés mellett besűrítem a csomómentesre kevert liszt-víz-tejföl keverékével. Ha elkezd rotyogni, elkészült!
A nokedlit bő forró olajos vízben kiszaggatom, de akár könyöktésztával is lehet tálalni a ragut+hogy könnyebben csússzon:), tálaljuk az oldalt felsorolt felkockázott zöldségekkel+enyhén hintsük meg sóval és hagyjuk állni olívaolajban. A zöldségeket jó elkészíteni pár órával előtte vagy előző nap és hagyni a hűtőben, hogy össeérjenek az ízek!
Jó étvágyat!