Tejfölös-citromos harcsafilé

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

szeva50

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 harcsafilé (kb. 60 dkg),
4 dl tejföl,
3 evőkanál tej,
1 csomó petrezselyemzöld,
15 cm-nyi darab póréhagyma zöldesebb részéből,
1 egész citrom,
só, bors,
olaj a tepsi kikenéséhez.

*

Elkészítés:

A harcsafiléket sóztam, borsoztam, a tejfölt kicsit meghígítottam a tejjel, kapott egy kis sót és borsot.
A kiolajozott tepsibe öntöttem a tejföl harmad részét. Beletettem a halat, megszórtam apróra vágott petrezselyemmel, karikára vágott póréval, rátettem a héjával együtt karikára vágott citromot. Ráöntöttem a maradék tejfölt a tetejére.
Lefedtem, 20 percre 180 fokos sütőbe tettem. Utána levettem a fóliát és 10 percre visszatettem 200 fokra.

Tejfölös-citromos harcsafilé