Hozzávalók:
60 dkg burgonya
fél szál füstölt kolbász
két gerezd fokhagyma
só, őrölt bors, pirospaprika, 2 db babérlevél
napraforgó olaj
finomliszt a rántáshoz és a habaráshoz
1 kis pohár tejföl
ecet
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát kockára vágjuk. A fokhagyma gerezdeket megpucoljuk. Elkészítjük a rántást abban a fazékban, amiben főzzük majd a levest.
A rántást a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, őrölt borssal. Rátesszük a burgonyát, felenegedjük vízzel, belerakjuk a kolbászt, teatojásba téve a babérlevelet, fokhagymát, sózzuk.
Amikor a burgonya megpuhult, behabarjuk 1-2 teáskanál liszttel és a tejföllel, amit előzetesen jól elkevertünk (hőkiegyenlítést végzünk: a habaráshoz teszünk egy-két szedőkanál forró levest, elekeverjük a habarással, majd hozzádjuk a leveshez.).
A végén 1 evőkanál ecettel ízesítjük.