Tejfölös, babos krumplisaláta medvehagymával.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Tejfölös, babos krumplisaláta medvehagymával.

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 nagyobb krumpli,
kb. 200 g főtt gyöngybab, (más bab is használható, akár konzerv is)
1 csokor újhagyma,
1 kis csokor medvehagyma,
4 evőkanál tejföl,
1 evőkanál mustár,
kevés só, és őrölt bors.

*

Elkészítés:

Az előáztatott babot sós, babérleveles vízben megfőzöm.
Használható, főtt konzerv bab is hozzá, bármilyen fajta.
A krumplikat megmosom, majd héjastól sós vízben felteszem főni.
Mikor megfőtt ( villapróba ) leöntöm a vizet, hagyom meghűlni, meghámozom, majd ujjnyi karikákra vágom.
Az újhagymát karikákra, a medvehagymát minél apróbbra vágom.
Mindent összekeverek 4 evőkanál tejföllel, sóztam, borsoztam, 1 evőkanál mustárral ízesítettem.
Önmagában, vagy sült húsok mellé köretként is kitűnő.

Tejfölös, babos krumplisaláta medvehagymával.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejfölös, babos krumplisaláta medvehagymával.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!