Hozzávalók:
4 nagyobb krumpli,
kb. 200 g főtt gyöngybab, (más bab is használható, akár konzerv is)
1 csokor újhagyma,
1 kis csokor medvehagyma,
4 evőkanál tejföl,
1 evőkanál mustár,
kevés só, és őrölt bors.
*
Elkészítés:
Az előáztatott babot sós, babérleveles vízben megfőzöm.
Használható, főtt konzerv bab is hozzá, bármilyen fajta.
A krumplikat megmosom, majd héjastól sós vízben felteszem főni.
Mikor megfőtt ( villapróba ) leöntöm a vizet, hagyom meghűlni, meghámozom, majd ujjnyi karikákra vágom.
Az újhagymát karikákra, a medvehagymát minél apróbbra vágom.
Mindent összekeverek 4 evőkanál tejföllel, sóztam, borsoztam, 1 evőkanál mustárral ízesítettem.
Önmagában, vagy sült húsok mellé köretként is kitűnő.