Tejfölös bableves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Dzsédzsé

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

fél kg cseresznyebab
30-40dkg füstölthús
2babérlevél
3gerezd fokhagyma só
mokkáskanál őröltpaprika
1 kis doboz tejföl
2ek liszt
ecet ízlés szerint

*

Elkészítés:

A babot előző este áztassuk be.
Másnap hidegvízben tegyük fel főni.
A füstölthúst mossuk meg,daraboljuk fel,és adjuk a babhoz.Tegyük bele a babérlevelet,apróra vágott fokhagymát,és óvatosan sózzuk a füstölthús miatt.
Mikor puha a bab,és a hús,habarjuk be a közben elkészített liszt,tejföl,és pirospaprika keverékével.Ecettel ízesítsük.Forraljuk ki!
Húsvét után készíthetjük a sonkánál visszamaradt füstölt lével is,akkor még húst sem fontos bele tenni.

Tejfölös bableves