Hozzávalók:
egy fej karfiol
fél kiló tészta
fél kiló hús
tejföl
mustár
3-4 fej hagyma
1-2 chili paprika
só, bors, éltelízesítő
sajt
*
Elkészítés:
A karfiolt kisebb darabokra vágom, ételízesítős vízben főzöm félkészre. Illetve egy másik fazékban sós vízben felteszem a tésztát is. Amíg főnek, olaj nélkül serpenyőben pirítok negyedekre vágott chili paprikát, majd öntök hozzá olajat és a feldarabolt hagymát hozzáöntöm és készre pirítom/dinsztelem. Amikor ez megvan, hozzáteszem a felkoczkázott húst (én most épp darált hús használtam) megsütöm azt is. Sózom, borsozom. Rakok hozzá mustárt (ízlés szerint, én kábé 2-3 evőkanálnyival készítem), majd tejfölt (ebből egy-1,5 kisdoboznyit szoktam). Sajttal sűrítek rajta picit.
Leszűröm a tésztát és a karfiolt. A tésztához keverek reszelt sajtot, hagyom picit állni, hogy kicsit szilárduljon. Amíg a tészta áll, addig egy tepsit picit kiolajozom és kizsemlemorzsázom, majd leterítem rá a karfiolt, majd annak a tetejére a tészta felét. Erre jön rá a ragu, majd a tészta még egy rétegben. A tetejét beborítom tejföllel és egy picit leszórom zsemlemorzsával. Majd előmelegített sütőben aranybarnára pirítom.
Jó’tvágyat.