Hozzávalók:
2 szép nagy vöröshagyma
só
Forgatáshoz
3 púpos ek. liszt …
Bundázáshoz …
3 púpós ek tejföl
1 tojás
csipet só,csipet bors
1 csapott ek liszt
1 csésze zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
-a hagymát megpucoljuk és karikázzuk 1 cm vastagra vágjuk
-ezeket további rétegekre szedjük
-sózzuk , kis idöre félretesszük
-egy tálban a tojást a sóval tejföllel borsal + 1 kanál lisztel csomómentesre keverjük
-a hagyma karikákat lisztben megforgatjuk,majd a tojásos masszába mártjuk,lecsöpögtetjük és beleforgatjuk a zsemlemorzsába
-forró olajban mind két oldalát szép pirosra sütjük
-papirtörlöre szedjük
-frissen tálaljuk