Tejes pácban sült paprikás hús

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

Tejes pácban sült paprikás hús

Recept leírás:

Hozzávalók:

0,5 kg hús (én malac karajt vettem most)
2 fej vöröshagyma

bors
p. paprika
liszt
olaj
0,5 l tej
1 tv paprika

*

Elkészítés:

A húst felszelem, kiklopfolom, majd sózom, borsozom mindkét oladalát. Ezután paprikás lisztbe forgatom, és a vékonyan beolajozott tepsibe fektetem a szeleteket, akár egymásra is. Majd a vöröshagymákat felkockázom, és a húsra terítem. A paprikát szintén felszelem, és azt is a húsra teszem. Majd felöntöm annyi tejjel, hogy ellepje a húst. Alufóliával befedem és a sütőben puhára párolom, majd az alufóliét levéve kicsit pirítom. (én most pár kocka Kolozsvári szalonnát is tettem hozzá) Köretnek sült krumplit, vagy krumpli pürét ajánlok hozzá. Jó étvágyat!

Tejes pácban sült paprikás hús

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejes pácban sült paprikás hús