Tejes lepény

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Tejes lepény

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 liter tej
20 dkg porcukor
20 dkg liszt
3 tojás
1 cs. vaníliáscukor
csipet só
barack íz, barack befőtt

*

Elkészítés:

Ezt a receptet egyszer a Balatonon nyaralva nagytételben egy étteremben készítették, ahol a Kolleganőm testvére volt a szakács. Megkértük, hogy adja meg a receptet otthoni használatra. Sikerült és a gyerekek szeretik.
A hozzávalókat jól összedolgozom. Nem kell megijedni, folyós a tészta. Előmelegítem a sütőt 200 fokra.
Egy nagy tepsit kivajazok (nekem egy nagy és egy kisebb tepsire szokott elég lenni ez az anyagmennyiség). Beleteszem a tésztát és az előmelegített sütőben sütöm kb. 15 percig, ha púposodik a teteje, fogvályóval megbököm és visszaugrik a tészta, akkor jó, ha már picit pirosodik.
Tálaláskor kockákat vágok belőle és barackízzel és barackbefőttel, porcukorral megszórva tálalható.

Tejes lepény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejes lepény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!