Hozzávalók:
Hozzávalók:
fél kg finomliszt
egy kiskanál só
3,5 dl tej
egy kiskanál cukor
2dkg élesztő
*
Elkészítés:
A tejet meglangyosítom, hozzákeverem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt. A liszthez keverem a sót, majd a tejjel ruganyos tésztát gyúrok.
Letakart tálban kelesztem 45 percig, vagy amíg a térfogata a kétszeresére nem növekszik.
Ha megkelt, vékonyra nyújtom – ideális esetben kör alakúra, de ez lényegében mindegy – és nyolc cikkre vágom.
Az így kapott háromszögeket még laposabbra nyújtom és a háromszög alapja felől feltekerem.
Kissé behajlítom a kiflik csücskeit, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem őket.
További fél órát hagyom a kifliket szobahőmérsékleten kelni. Közben a sütőt felmelegítem 220 fokosra. A megkelt kifliket lespriccelem egy kis vízzel, majd körülbelül 20 perc alatt aranyszínűre sütöm őket.