Hozzávalók:
35 dkg. finomliszt
2,5 dl. langyos tej
2,5 dkg. élesztő
2,5 dkg. olvasztott margarin
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
2-3 evőkanál tej a kenéshez
durva szemű só a szóráshoz
*
Elkészítés:
Az élesztő a cukorral, kis tejjel felfuttatom.
A hozzávalókból tésztát dagasztok, duplájára kelesztem.
Ha megkelt 2 gombócot formázok a tésztából, s nyújtófával kerekre nyújtom.
4 körcikkre vágom, hosszában (de csak hosszában) tovább nyújtom az egyes körcikkeket, majd kifli formába feltekerem.
Lekenem tejjel, durva szemű sót szórók rá.
A sütőt 210 fokon 20 percig előmelegítem, ez alatt kelnek a kiflik.
Egy kislábosban a sütő aljába forró vizet teszek, hogy gőz képződjön a sütőben.
Kb, 20 perc sülés elegendő a kfiliknek.