Tejben főtt pontyfilé sárgarépával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

LigetiK

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Tejben főtt pontyfilé sárgarépával

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg pontyfilé
5-6 dl tej
3 gerezd fokhagyma
3 db sárgarépa
5 dkg vaj
1 ek keményítő
0,5 dl száraz vörösbor
1/2 zacskó halak fűszerkeverék
2 dl főzőtejszín
őrölt bors

*

Elkészítés:

A pontyfilét beirdalom, feldarabolom, besózom és egy lábasba helyezem, amiben meg fogom főzni.
10 percet állni hagyom, hogy a só átjárja, majd felöntöm tejjel, annyira hogy ellepje és belereszelek 1 gerezd fokhagymát.
Felforralom és a forrástól számítva 15 percig főzöm.
Közben egy másik lábasban vajat melegítek, rádobom a karikára vágott sárgarépát, pár percig pirítom, majd aláöntöm a bort, megszórom fűszer keverékkel, ráreszelem a maradék fokhagymát, sózom, borsozom és fedő alatt puhára párolom.
A tejszínt elkeverem a keményítővel, ha a répa megpuhult a halon lévő tejjel felöntöm, majd beleöntöm a tejszín és keményítő keverékét, elkeverem, felforralom és tálalom.
A halszeleteket óvatosan szedem a tányérra, hogy ne törjenek.
Ha szükséges párolt rizzsel kiegészíthető.
http://karcsifozdeje.
blogspot.
hu/2015/10/tejben-fott-ponty-sargarepaval.
html

Tejben főtt pontyfilé sárgarépával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejben főtt pontyfilé sárgarépával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!