Tejbegríz

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

sszever

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Hozzávalók:

Elkészítés lépései:

  1. Öntsük a tejet egy fazékba majd tegyük fel a tűzhelyre melegíteni
  2. Amikor a tej már elég meleg adjuk hozzá a vajat
  3. Ha a tej elkezd forni (vagy röviddel előtte) adjuk hozzá a búzadarát, a cukrot és a vanília cukrot (én előtte összekeverem és így egyben adom hozzá)
  4. Folyamatos keverés mellett tartsuk felforralás közeli állapotba a tejet és amikor már majdnem elég sűrűnek érezzük a tejbegrízt, vagyük le a tűzről (figyelem, hülés közben is fog még sűrűsödni!)
  5. Hagyjuk kicsi hülni, majd tálaljuk és ízlés szerint ízesítsük kakaóporral

A tejbegríz egy gyorsan elkészíthető, egyszerű és laktató desszert vagy reggeli, amelyhez mindössze néhány alapanyag szükséges. A tejben felfőzött búzadara krémes állagot kap, és ízlés szerint kakaóporral, fahéjjal vagy lekvárral is tálalható. Tökéletes választás, ha valami meleg, nosztalgikus édességre vágysz.

Nálunk az egész család kedvence, így elég gyorsan el is szokott fogyni. Ha nem szeretnéd annyira vaníliás ízben, akkor a cukor és a vaníliás cukor arányait változtathatod (például: 50 – 50 g-ra), illetve ha nem vagy annyira édesszájú, a cukor mennyiségét csökkentheted is.